Daikin Lucht-water warmtepomp

Lucht-water Daikin Alhterma warmtepomp: Deze onttrekt warmte aan de buitenlucht en gebruikt deze om water te verwarmen, dat vervolgens wordt gebruikt voor ruimteverwarming of voor het verwarmen van sanitair water.

Gerealiseerd door VDH Technieken.

Daikin Lucht-water warmtepomp

Dit type warmtepomp maakt gebruik van de omgevingslucht als energiebron en biedt een efficiënte manier om zowel ruimtes te verwarmen als sanitair warm water te leveren.

Het proces van een lucht-water warmtepomp begint met het opnemen van warmte uit de buitenlucht met behulp van een verdamper.

De opgenomen warmte wordt overgebracht naar het koelvloeistof, die vervolgens wordt samengeperst door een compressor. Hierdoor stijgt de temperatuur van de koelvloeistof aanzienlijk.

De warmte wordt overgedragen aan een watercircuit via een condensor, waardoor het water wordt verwarmd en naar de verwarmingssystemen of tapwaterinstallatie wordt geleid.

Dit type warmtepomp is geschikt voor vloerverwarming als radiatoren en kan het hele jaar door worden gebruikt.

Een lucht-water warmtepomp is vooral effectief in gebieden met matige klimatologische omstandigheden, waar de buitentemperaturen niet extreem laag zijn.

Lucht-water warmtepompen dragen bij aan energie-efficiëntie en verminderen de CO2-uitstoot in vergelijking met conventionele verwarmingssystemen.

Belangrijk is om de installatie te laten uitvoeren door professionals en rekening te houden met de behoeften van het gebouw.