Warmtepompboiler Hombeek

Een warmtepompboiler is een duurzaam en energiezuinig apparaat dat warm water produceert door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen. In tegenstelling tot traditionele boilers, die vaak afhankelijk zijn van elektriciteit of gas, maakt een warmtepompboiler gebruik van de omgevingslucht of de buitenlucht als warmtebron.

vdh technieken altherma

Gerealiseerd en geïnstaleerd door VDH Technieken BV in samenwerking met Daikin.

De werking van een warmtepompboiler is gebaseerd op het principe van warmtetransfer. Een compressor perst koude lucht samen, waardoor deze opwarmt. De warme lucht wordt gebruikt om het water in de boiler te verwarmen.

Dit maakt het mogelijk om efficiënt warm water te produceren met een lagere energieconsumptie, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische impact.

Een warmtepompboiler kan ook fungeren als aircoapparaat in warme periodes. ze ontrtrekken warmte aan de omgevingslucht. Hierdoor maakt het ze multifunctioneel en draagt bij aan een optimaal energiegebruik gedurende het hele jaar.

De investering voor een warmtepompboiler kan hoger zijn dan voor conventionele boilers, de kosten worden op lange termijn vaak gecompenseerd door de lagere energierekeningen en milieuvoordelen.

Warmtepompboilers spelen een belangrijke rol in de overgang naar duurzamere energieoplossingen en verminderen de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.


Een warmtepompboiler werkt door warmte uit de omgevingslucht te halen en te gebruiken om water te verwarmen. Het systeem bestaat uit een compressor die koude lucht samenperst, waardoor deze opwarmt. Deze warme lucht wordt vervolgens overgedragen aan het water in de boiler, waardoor het opwarmt.

Dit proces maakt het mogelijk om efficiënt warm water te produceren met minder elektriciteit dan traditionele boilers. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen uit de omgeving maakt warmtepompboilers milieuvriendelijker en draagt bij aan energiebesparing. Ze zijn veelal als duurzaam alternatief voor conventionele boilers in woningen en bedrijven.