Airco/warmtepomp Kampenhout

Het belangrijkste verschil is dat een airconditioner van daikin primair is ontworpen voor koeling, terwijl een warmtepomp van daikin zowel kan verwarmen als koelen, afhankelijk van de behoefte. Beide systemen kunnen energie-efficiënt zijn en bijdragen aan het comfort van een binnenruimte.

Airco/warmtepomp Kampenhout door VDH Technieken.

Warmtepomp kampenhout – airco/warmtepomp Kampenhout

Deze milieuvriendelijke technologie biedt zowel koelings- als verwarmingsmogelijkheden, waardoor het een duurzame keuze is voor het reguleren van de binnenklimaat. Daikin en VDH Technieken helpen u graag verder.

Een airconditioningsysteem, kortweg airco, is een toestel dat de lucht in een ruimte koelt, ontvochtigt en vaak ook filtert. Het werkt door warme lucht te onttrekken, deze te koelen met behulp van een koelvloeistof, en vervolgens de gekoelde lucht terug te blazen in de ruimte.

Airco’s worden veelal gebruikt voor het handhaven van comfortabele binnentemperaturen in warme klimaten, zowel in residentiële als commerciële gebouwen en voertuigen. Hoewel ze directe verkoeling bieden, zijn airco’s energie-intensief en kunnen bijdragen aan elektriciteitsverbruik en milieu-impact, waardoor er steeds meer aandacht is voor energiezuinige alternatieven.


Een warmtepomp is een energiezuinig systeem dat warmte verplaatst van een lager naar een hoger temperatuurniveau, zowel voor verwarming als koeling.

Het werkt op basis van het principe van thermodynamica en maakt gebruik van een koudemiddel om warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater te onttrekken en deze naar een verwarmingscircuit te transporteren.

Warmtepompen zijn milieuvriendelijk omdat ze elektriciteit gebruiken in plaats van fossiele brandstoffen, waardoor ze bijdragen aan het verminderen van CO2-uitstoot. Ze zijn een essentieel element in duurzame energieoplossingen en bevorderen de transitie naar een groenere toekomst.