Airco/warmtepomp Houtem

Een airco, of airconditioning, is een systeem dat lucht koelt en vaak ook kan verwarmen. Het regelt de temperatuur en vochtigheid in een afgesloten ruimte voor comfort en welzijn. Airco warmtepomp Houtem.


Een airconditioner, of airco, is een elektrisch apparaat dat zorgt voor koeling en vaak ook verwarming in een ruimte. Het werkt door warme lucht te onttrekken aan de binnenomgeving, deze via een koelcyclus af te voeren en vervolgens koude lucht terug te brengen. Airco’s reguleren niet alleen de temperatuur maar ook de vochtigheidsgraad, wat het comfort verhoogt. Ze zijn veelal gebruikt in woningen, kantoren en voertuigen. Hoewel ze directe verkoeling bieden, gebruiken traditionele airco’s vaak veel elektriciteit en dragen ze bij aan het energieverbruik en de CO2-uitstoot, wat de vraag naar energiezuinigere alternatieven vergroot.

Deze installatie is geplaatst te Houtem door VDH Technieken. Airco warmtepomp Houtem


Een warmtepomp is een energiezuinig systeem dat warmte onttrekt aan lucht, water of grond en deze verplaatst naar een hoger temperatuurniveau voor verwarming of juist afvoert voor koeling. Het principe berust op het comprimeren en expanderen van een koudemiddel, dat van fase verandert en warmte opneemt of afgeeft. Warmtepompen kunnen efficiënt energie uit de omgeving benutten en verminderen zo de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, waardoor ze bijdragen aan duurzaamheid en CO2-reductie. Ze spelen een cruciale rol in de transitie naar hernieuwbare energie en dragen bij aan een groenere, milieuvriendelijkere verwarmings- en koelingsoplossing.